KompanijeZlatni pokrovitelj 

RT-RK d.o.o.
Delatnost: RT-RK d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti real-time embedded sistema, sa fokusom na multimedijalne i komunikacijske uređaje i softver za automobilsku industriju. Sa sedištem u Novom Sadu i odeljenjima u Beogradu, Banjaluci i Osijeku RT-RK danas angažuje preko 800 stručnjaka iz IT oblasti. 2011. godine RT-RK je akreditovan kao razvojno-istraživački institut, čime je inovativni i naučno-istraživački potencijal kompanije potvrdjen i na formalnom nivou.
Uža specijalnost: DTV softver, softverski alati, automotive, smart home, IoT, DSP, FPGA
Poslovanje sa inostranstvom: 99% projekata usmereno je na inostrano tržište. Klijenti: Imagination, Western Digital, Vestel, Cirrus Logic, TTTech, Marvell, Google, Qualcomm, ST Microelectronics, Kudelski i mnogi drugi.
Broj zaposlenih:
Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem: 96%
Dodatne informacije o kompaniji:
Internet adresa: www.rt-rk.com
E-mail adresa: hr@rt-rk.com, jobs@rt-rk.com
Adresa: Bul. Milutina Milankovića 19B, Novi Beograd
Telefon / Fax: +381/214801121
Ostale informacije
Potreban obrazovni profil: Fakultetsko obrazovanje iz oblasti računarskih tehnologija
Zahtevani broj godina studija: 3,4,5 (BSc ili MSc)
Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine: Orijentisanost ka timskom radu, inicijativa i samostalnost u rešavanju zadataka, želja za stalnim profesionalnim usavršavanjem
Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika: Engleski – napredni nivo
Radno iskustvo: Nije neophodno, nudimo i programe stipendija za studente
Rad na računaru: Progamski jezici C/C++, razvoj programa za Linux OS, razumevanje principa rada operativnih sistema, sistemskog softvera, arhitekture računarskih sistema, razvoja multitreding aplikacija, sistema sa radom u realnom vremenu
Posebni zahtevi: Spremnost na kraća putovanja u inostranstvo
Prakse u ponudi: U saradnji sa fakultetom, nudimo veliki broj tema za izradu diplomskih i master radova. Studenti imaju priliku da rade na projektima usmerenim na poslednje zahteve industrije, a svoje rezultate da predstave kroz diplomske i master radove, kao i radove za naučne skupove.
Za studente nudimo i letnju školu kojom stiču praktično iskustvo.