ŠTA JE JOBFAIR?

„JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” je najveći sajam poslova i praksi za studente i diplomce u zemlji.

Nakon dve godine online Sajma, ove godine se vraćamo na našu staru adresu! Poseti nas 7. i 8. novembra u zgradi Tehničkog fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73), gde ćeš moći da upoznaš predstavnike najboljih kompanija na tržištu, pronađeš sebi posao ili praksu, unaprediš svoja znanja i veštine kroz interaktivne radionice TechTalk i još mnogo toga! Sajam će biti otvoren u periodu od 10 do 18 časova.

Na Sajmu imaš priliku da:


Posećuješ štandove preko 50 kompanija
Dođi u Zgradu Tehničkog fakulteta i poseti štandove kompanija učesnica, razgovaraj sa njihovim predstavnicima i saznaj šta je to što oni nude, kao i kako do prakse ili posla kod njih.

Ostaviš svoj CV
U našoj CV bazi svoju biografiju svake godine ostavi preko 3000 studenata. Sve biografije nakon završetka projekta biće prosleđene svim kompanijama učesnicama.

Slušaš i učestvuješ na predavanjima TechTalk
TechTalk privlači veliku pažnju studenata na danima Sajma jer je to mesto gde se možeš upoznati sa najnovijim vestima i trendovma iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti. Predavanja će držati predstavici kompanija koje učestvuju na Sajmu, a detaljan spisak tema možeš pronaći ovde. (Predavanja će se prenositi uživo i nije potrebna prethnodna prijava)Pored toga, na našoj online platformi moći ćeš da saznaš koje su to ovogodišnje kompanije učesnice, pročitaš nešto više o njima, pronađeš sav dodatni materijal i saznaš koje su to pozicije otvorene kod njih.Tokom celog Sajma biće ti dostupna naša tehnička podrška za sva pitanja i nedoumice. Ukoliko imaš dodatna pitanja slobodno nas kontaktiraj putem mejla jobfairoffice@gmail.com ili naših društvenih mreža @jobfairrs

Za pristup platformi nije potrebna prethodna prijava. Na danima projekta imaćeš mogućnost da se registruješ kako bi pristupio sadržaju koji smo pripremili.

Vidimo se 7. i 8. novembra u zgradi Tehničkog fakulteta od 10 do 18 časova! Kreiraj svoju budućnost sa nama!

ORGANIZATORIBest (engl. Board of European Students of Technology - BEST) je međunarodna studentska organizacija koja studentima tehničkih fakulteta nudi komplementarno obrazovanje, razvoj potencijala i podršku u započinjanju karijere u struci. Lokalna grupa BEST Beograd osnovana je novembra 2003. i broji preko 150 članova koji vredno rade na organizovanju inženjerskih i programerskih takmičenja, seminara, međunarodnih stučnih kurseva i kulturnih razmena.


www.best.rs
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek Lokalni komitet Beograd (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation - EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije, Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera.

http://eestec.etf.rs

NACIONALNI KARAKTER SAJMA

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!” je projekat koji raste već osamnaest godina i od 2010. godine ima nacionalni karakter. Uspeh našeg projekta prethodnih godina u Beogradu naveo nas je da i studentima ostalih univerzitetskih gradova u Srbiji olakšamo traženje prvog posla i pružimo priliku za stručno usavršavanje putem praksi.

U periodu trajanja kampanje održavaju se promocije i prezentacije „JobFair”-a u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Interesovanje koje su studenti pokazali za JobFair opravdalo je očekivanja – pored brojnih CV-jeva u bazi, pristiglih iz drugih univerzitetskih centara, jedan deo posetilaca činile su upravo naše kolege iz ovih gradova.

Imajući to u vidu, ove godine nastavićemo ono što se pokazalo kao dobra praksa i održaćemo nacionalni karakter Sajma, kroz promocije na svim univerzitetima, PR kampanju usmerenu ka studentima iz cele zemlje, ostvarivanje i održavanje saradnje sa univerzitetima u drugim gradovima. Nadamo se da će i ove godine veliki broj naših kolega iz svih gradova u Srbiji doći na Sajam, upoznati se sa predstavnicima kompanija i napraviti važan korak za svoju karijeru.

CV BAZA

Aktivna baza biografija

Svima koji se registruju na sajtu JobFair-a na dane Sajma i ostave svoj CV, omogućeno je da isti dopunjuju tokom cele godine. S druge strane, kompanije sada dobijaju pristup „JobFair CV Browser“-u, kojim će moći da vrše pretragu po potrebnim kriterijumima (fakultet kandidata, prosek, rad na projektima, radno iskustvo, poznavanje stranih jezika,...). Takođe, kompanije imaju mogućnost da dobiju biografiju izabranog kandidata u PDF formatu, a svaka promena koju student izvrši istog trenutka biće vidljiva HR menadžerima koji pregledaju biografije.