ŠTA JE JOBFAIR?

„JobFair ─ Kreiraj svoju budućnost!” je najveći sajam poslova i praksi za studente i diplomce u zemlji.

Poseti nas 6. i 7. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73) i na Mašinskom fakultetu (Kraljice Marije 16), gde ćeš moći da upoznaš predstavnike najboljih kompanija na tržištu, pronađeš sebi posao ili praksu, unaprediš svoja znanja i veštine kroz interaktivne LevelUp i TechTalk radionice, slušaš i diskutuješ o aktuelnim temama na Panel diskusiji i još mnogo toga! Sajam će biti otvoren u periodu od 10 do 18 časova.

Na Sajmu imaš priliku da:


Posetiš štandove preko 60 kompanija
Dođi u Zgradu tehničkih fakulteta i zgradu Mašinskog fakulteta, poseti štandove kompanija učesnica, razgovaraj sa njihovim predstavnicima i saznaj šta je to što oni nude, kao i kako do prakse ili posla kod njih.

Ostaviš svoj CV
U našoj CV bazi svoju biografiju svake godine ostavi preko 3000 studenata. Sve biografije nakon završetka projekta biće prosleđene svim kompanijama učesnicama.

Slušaš i učestvuješ na TechTalk predavanjima
TechTalk privlači veliku pažnju studenata na danima Sajma, jer je to mesto gde se možeš upoznati sa najnovijim vestima i trendovma iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti. Predavanja će držati predstavici kompanija koje učestvuju na Sajmu i nije potrebna prethnodna prijava.

Unaprediš svoje veštine na LevelUp radionicama
Ovo je besplatni seminar ličnih i profesionalnih veština namenjen da učesnicima približi postupak pronalaženja posla i prakse tokom Sajma. Iskusni predavači će odgovarati na mnoga važna pitanja među kojima su i pitanja o tajni uspeha i gde se ona krije, ali će ti pomoći da unaprediš svoje meke veštine.Pored toga, na našoj online platformi moći ćeš da saznaš koje su to ovogodišnje kompanije učesnice, pročitaš nešto više o njima, pronađeš sav dodatni materijal i saznaš koje su to pozicije otvorene kod njih.Za posetu sajma nije potrebna prijava!Tokom celog Sajma biće ti dostupna naša tehnička podrška za sva pitanja i nedoumice. Ukoliko imaš dodatna pitanja slobodno nas kontaktiraj putem mejla jobfairoffice@gmail.com ili naših društvenih mreža @jobfairrs

Za pristup platformi nije potrebna prethodna prijava. Na danima projekta imaćeš mogućnost da se registruješ kako bi pristupio sadržaju koji smo pripremili.

Vidimo se 6. i 7. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta od 10 do 18 časova! Kreiraj svoju budućnost sa nama!

ORGANIZATORIBest (engl. Board of European Students of Technology - BEST) je međunarodna studentska organizacija koja studentima tehničkih fakulteta nudi komplementarno obrazovanje, razvoj potencijala i podršku u započinjanju karijere u struci. Lokalna grupa BEST Beograd osnovana je novembra 2003. i broji preko 150 članova koji vredno rade na organizovanju inženjerskih i programerskih takmičenja, seminara, međunarodnih stučnih kurseva i kulturnih razmena.


www.best.rs
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek Lokalni komitet Beograd (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation - EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije, Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera.

http://eestec.etf.rs

NACIONALNI KARAKTER SAJMA

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!” je projekat koji raste već osamnaest godina i od 2010. godine ima nacionalni karakter. Uspeh našeg projekta prethodnih godina u Beogradu naveo nas je da i studentima ostalih univerzitetskih gradova u Srbiji olakšamo traženje prvog posla i pružimo priliku za stručno usavršavanje putem praksi.

U periodu trajanja kampanje održavaju se promocije i prezentacije „JobFair”-a u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Interesovanje koje su studenti pokazali za JobFair opravdalo je očekivanja – pored brojnih CV-jeva u bazi, pristiglih iz drugih univerzitetskih centara, jedan deo posetilaca činile su upravo naše kolege iz ovih gradova.

Imajući to u vidu, ove godine nastavićemo ono što se pokazalo kao dobra praksa i održaćemo nacionalni karakter Sajma, kroz promocije na svim univerzitetima, PR kampanju usmerenu ka studentima iz cele zemlje, ostvarivanje i održavanje saradnje sa univerzitetima u drugim gradovima. Nadamo se da će i ove godine veliki broj naših kolega iz svih gradova u Srbiji doći na Sajam, upoznati se sa predstavnicima kompanija i napraviti važan korak za svoju karijeru.

CV BAZA

Aktivna baza biografija

Svima koji se registruju na sajtu JobFair-a na dane Sajma i ostave svoj CV, omogućeno je da isti dopunjuju tokom cele godine. S druge strane, kompanije sada dobijaju pristup „JobFair CV Browser“-u, kojim će moći da vrše pretragu po potrebnim kriterijumima (fakultet kandidata, prosek, rad na projektima, radno iskustvo, poznavanje stranih jezika,...). Takođe, kompanije imaju mogućnost da dobiju biografiju izabranog kandidata u PDF formatu, a svaka promena koju student izvrši istog trenutka biće vidljiva HR menadžerima koji pregledaju biografije.