Microsoft Development Center Serbia

Internet adresa:

https://www.mdcs.rs

Adresa kompanije:

Spanskih boraca 3, Beograd

Telefon:

+381 11 33 06600

Dodatne informacije


Delatnost:

Razvoj softvera

Uža specijalnost :

Machine learning (Data science, Computer vision, Content understanding) & Systems (Data processing, Big data, Service Fabric)

Poslovanje sa inostranstvom:

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar Majkrosofta u Jugoistočnoj Evropi. Sa timovima sa drugih Majkrosoft lokacija sarađujemo na projektima koji imaju desetine i stotine miliona korisnika.

Dodatne informacije :

Projekti razvijeni u Srbiji priznati su od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkojmapi sveta. Majkrosoft razvojni centar u Srbiji u partnerstvu ili samostalno podržava projekte kao što su Bubble Cup - međunarodno takmičenje u programiranju, Letnja škola mašinskog učenja, Woman know IT - inicijativa koja za cilj ima osnaživanje žena za započinjanje i razvoj karijere u IT-ju, kao i mnoge druge inicijative. Majkrosoft razvojni centar u Srbiji je glavni partner Fondacije Petlja, koja se bavi kreiranjem besplatnog online portala za učenje programiranja za sve uzraste. Posetite linkove: •www.bubblecup.org •https://petlja.org

Broj zaposlenih :

400

Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem:

80

Prakse u ponudi:

Svake godine preko 60 studenata bude primljeno na praksu u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji. Praksa može da traje tri ili višemeseci i organizuje se online ili u prostorijama Razvojnog centra u Beogradu. U toku su prijave za prolećni program prakse. Više o programu prakse na: https://www.microsoft.com/en-rs/mdcs/workwithus

Broj otvorenih pozicija u kompaniji:

10

Potreban obrazovni profil :

Software Engineer / Machine Learning Engineer / Data Scientist / Program Manager

Zahtevani broj godina studija:

4

Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine :

Svako ko poseduje inicijativu, strast i neophodna znanja može da pronađe svoje mesto u MDCS timu!

Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika :

Kako je sva zvanična komunikacija u MDCS-u na engleskom, neophodno je poznavanje ovog jezika na B1 nivou (okvirno). Ovo podrazumeva svakodnevnu usmenu i pisanu komunikaciju.

Rad na računaru :

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji radi na razvijanju softvera, pa se poznavanje rada na računaru podrazumeva.

Radno iskustvo:

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji je u stalnoj potrazi za kandidatima sa solidnim iskustvom u IT industriji, kao i za mladim talentima.

Posebni zahtevi :

/