QUECTEL

Internet adresa:

https://www.quectel.com/

Telefon:

+381605599308

Dodatne informacije


Delatnost:

Računarsko programiranje

Uža specijalnost :

Razvoj hardverskih i softverskih rešenja, podrška ključnim kupcima na integraciji i dizajnu IoT aplikacija

Poslovanje sa inostranstvom:

Sedište kompanije je u Šangaju, a razvojni centri su u Kini, Srbiji i Kanadi. Kompanija takođe ima globalnu mrežu za podršku korisnicima koja obuhvata više od 50 zemalja i regiona. Svakodnevna saradnja sa kolegama iz inostranstva, R

Dodatne informacije :

Quectel je pionir u razvoju 5G mreže, i vodeći proizvođač LTE/LTE-A, NB-IoT/LTE-M, UMTS/HSPA(+), GSM/GPRS i GNSS modula. Istraživačko-razvojni centar u Beogradu je osnovan kako bi kompanija pojačala svoje globalnu prisustvo i približila se kupcima u Evropi.

Broj zaposlenih :

85

Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem:

95

Prakse u ponudi:

Nudimo plaćenu praksu za studente završne godine fakulteta iz sledećih oblasti: Embedded Software Developer, Software Test Engineer, Field application engineer, Antenna Engineer

Broj otvorenih pozicija u kompaniji:

15

Potreban obrazovni profil :

Kandidati sa završenim tehničkim fakultetom: Elektrotehnički fakultet, Matematički fakultet, Računarski fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Visoka škola elektrotehnike i računarstva, itd.

Zahtevani broj godina studija:

4

Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine :

Poznavanje Embedded software development product lifecycle-a Poznavanje tipova licenci softvera Cellular, IOT i GNSS tehnologijePoznavanje osnovnih metodologija testiranja i bilo kakvo iskustvo sa laboratorijskom opremom (osciloskopi, merači snage, napajanja….)Bazično poznavanje HW interfejsa (UART, I2C, SPI,...)

Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika :

Napredni nivo engleskog jezika

Rad na računaru :

Programski jezici C (obavezno) i Python, razvoj programa na embedded Linux platformama i RTOS, razumevanje principa rada embedded operativnih sistema.

Radno iskustvo:

Za juniorske pozicije nije neophodno prethodno radno iskustvo. Poželjno iskustvo rada na projektima u toku studiranja.

Posebni zahtevi :

Timski duhProaktivan pristupVolja za učenjem i usavršavanjem