LotusFlare d.o.o.

Internet adresa:

https://www.lotusflare.com

Adresa kompanije:

Kneza Danila 46

Telefon:

064 328 4819

Dodatne informacije


Delatnost:

Digitalna transformacija globalnih telekomunikacionih operatera sa ciljem da se njihova infrastruktura uvede u 21. vek. Mi pomažemo operaterima da svojim krajnjim korisnicima pruže moderne, digitalne usluge po nižoj ceni nego što je to trenutno na tržištu i samim tim se poveća dostupnost mobilnog interneta na globalnom nivou.

Uža specijalnost :

Razvijanje inovativnih rešenja, od kojih je većina patentirana. Korišćenje modernih tehnologija u cilju izbora najboljeg rešenja za dati problem. Jako visok stepen automatizacije u internom razvoju softvera. Od momenta kada inženjer napiše rešenje i ono prođe testove u roku od pola sata ono može biti dostavljeno svim korisnicima naših platforma i samim tim da utiče na milione ljudi.

Poslovanje sa inostranstvom:

LotusFlare je internacionalna kompanija sa kancelarijama u Kaliforniji, Kanadi, Ukrajini, Srbiji, Kini, Singapuru i Džakarti. Postoji dosta saradnje između kancelarija, jer su timovi često internacionalni, nisu strogo podeljeni po lokacijama.

Dodatne informacije :

LotusFlare je osnovan 2014. godine od strane nekolicine izvršnih direktora kompanije Facebook kojisu doprineli da ona dostigne milijardu korisnika na mobilnim platformama. Naša kancelarija u Beogradu postoji od 2016. i trenutno broji 70 ljudi od čega najveći deo čine inženjeri, a 1/3 naših zaposlenih čine dame. U Beogradu imamo sledeće timove: Server Back-Dnd, Front-End, Infrastructure / DevOps, Mobile Engineering (Android / iOS), Business Development, Product Management, Data Science, HR

Broj zaposlenih :

230

Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem:

100

Prakse u ponudi:

Back-End Inženjer

Broj otvorenih pozicija u kompaniji:

8

Potreban obrazovni profil :

Zavisno od tima (Android, iOS, Server Back-end, Front-end, Infrastructure / DevOps, DataScience, UI / UX dizajn) za koji se kandidat prijavljuje poželjno je imati obrazovni profil koji se poklapa sa pozicijom, ali nije neophodno. Većina naših zaposlenih dolazi sa Elektrotehničkog fakulteta, Računarskog fakulteta, Matematičkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka.

Zahtevani broj godina studija:

3

Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine :

Programski jezici, alati za infrastrukturu, kao i tehnologije koje mi koristimo su, između ostalog, Lua, OpenResty, Scala, Docker, Kubernetes, Jenkins, Ansible, Vue.JS, Kotlin, Swift. Poznavanje gore navednih stvari je poželjno, ali ne i neophodno u slučaju da kandidat ima želju da se razvija i uči, jer unutar firme imamo kulturu širenja znanja. Pored programa on-boarding-a i mentorstva, svi članovi tima su uvek dostupni za podršku i deljenje znanja.

Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika :

Engleski jezik - srednji nivo

Rad na računaru :

Znanje bilo kog programskog jezika (npr. Java, C++, Python, C#, Swift, Kotlin)

Radno iskustvo:

Nije neophodno.

Posebni zahtevi :

N/A